2018-05-07

Partiledardebatt

Partiledardebatten igår i SVT var för omväxling skull intressant, ja lite i alla fall. Både Löven och Kristersson påtalande Sjöstedts  billiga retoriska trick att måla upp en falsk eller nidbild och sedan gå till ett populistiskt angrepp mot nidbilden. Det är obegripligt hur Sjöstedt får hålla på år ut och år in. Löven måste också vara trött på hur Sjöstedt får berätta hur han i tuff kamp mot regeringen lyckats utverka reformer av allehanda slag i SVT. Det är också obegripligt hur de andra tillåter Sjöstedt att orera mögig marxist-kommunistisk klasskampsretorik.
Kristersson var tydlig med att han vill göra upp med Löven i bl.a. migrationsfrågan, man fick en stark känsla av att Löven gärna skulle byta ut både Livin och Sjöstedt mot Kristersson. Det här ska bli intressant att följa, någon slags koalition mellan Socialdemokraterna och Moderaterna kanske inte är helt omöjlig. Frågan är om det är bra.
Kristersson koncentrerade sig på att berätta vad han och Moderaterna vill, han avhöll sig ifrån att utmåla de andra som ondskans ombud, som brukligt är i sådana här sammanhang. Det var nytt och fräscht.
För övrigt gjorde Löven en slät figur, jag tror att det var sista gången han tjatade om att de borgerliga ska sänka lönerna och skatterna, hans tafatta angrepp lockade fram till skratt inte bara hos mig utan också i studion och alldeles säkert i många TV soffor i landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar