2018-01-20

Jag trodde nog

att både statsministern och utrikesministern skulle få stå till svars för sina udda uttalanden, statsministern angående  om att använda armén mot kriminella, utrikesministern angående UD's sätt att "citera" försvarsberedningen. Men det hela blåste över, det blev knappt krusningar på den politiska vattenytan.
Tur för statsministern han är inte till sin fördel under press, han börjar prata konstigt han tappar både stavelser och hela ord. Det är som att höra två olika personer, statsministern när han är lugn och avspänd trevlig, vettig och välartikulerad, däremot när han är under press burdus, ovettig och som sagt mindre välartikulerad.
Vår utrikesminister gör ibland utspel för att stärka sin ställning i de egna leden, det känns inte riktigt ok tycker jag att hon som utrikesminister exempelvis gör kontroversiella försvarspolitiska utspel. Men hon verkar ha fått ett frikort att säga vad hon vill. Lite synd att hon inte får stå till svars kan jag tycka för när utrikesministern blir satt under press tittar en lättkränkt person fram som lockar till skadeglada skratt ifrån min sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar