2020-08-17

Populistisk munskyddshets

Nu duggar det tätt på DN Debatt med forskare och professorer i olika discipliner som ska racka ner på Folkhälsomyndigheten (läs Anders Tegnell). Gemensamt för alla är att de drivs av en vilja att styra människors liv och beteenden. Jag tycker de i stället ska ägna sig åt något datorspel där man bygger civilisationer och man kan med järnhand tvinga befolkningen att lyda.

Eftersom det har visat sig att FHM har handlat klokt, så är det svårt för kritikerna att peka på fel som FHM skulle ha gjort, mest kräver de att FHM ska införa regler och begränsningar som redan finns eller är på gång, med ett undantag munskydd. Kritikerna kräver således att Sveriges befolkning ska bära munskydd. Man vill till varje pris kunna peka på en åtgärd som man tvingat FHM att genomföra, detta för att senare kunna säga vi hade rätt FHM och Anders Tegnell hade fel.

När man beskyller Anders Tegnell för att vara okunnig och illa påläst anas desperation. En mer påläst person än Anders Tegnell är nog svårt att finna han verkar ha läst varje seriös forskarrapport om Covid19 som publicerats. Han verkar också ha förstått vad han läst och kan bemöta kritiken. När det gäller munskydd så är Anders Tegnell inte främmande för att införa tvångsåtgärder, men att det är fel att göra det nu. Jag hoppas FHM  kan hålla sin linje och klarar av att stå emot den populistiska hord som hetsar emot dem nu.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar