2020-08-27

Vad har de förväntat sig?

Hör på TV att alla är upprörda och förvånade över en kriminell vägspärr i en Göteborgsförort. I verkligheten den riktiga världen som vi faktiskt lever i så förekommer "vägspärrar" i de flesta s.k. utsatta områden i hela Sverige. De kriminella har "span" på tillfarter och kollar upp misstänkta fordon. Att direkt stoppa alla bilar och genomsöka dem är ovanligt men kontroll har kriminella när det behövs.

Vad har man förväntat sig? En bajsnödig kriminolog lägger upp alla parametrar på bordet, men vågar inte uttala slutsatsen gängkriminaliteten hänger ihop med invandringen. Jag antar att den kriminolog som explicit gör den kopplingen har sagt adjö till en fortsatt karriär.

Tills för några år sedan var det officiella PK narrativet  att  massinvandringen var berikande för Sverige, en investering för framtiden, alla högkvalificerade som kom till Sverige skulle lyfta landet till nya nivåer etc. Den typen av lögner går inte längre, att på något sätt påskina att 2015 års invandringsvåg var positiv är idag så verklighetsfrämmande att det bara väcker löje. Nu för man istället fram galna idéer, som att invandringen inte har något med gängkriminalitet att göra eller att invandringen inte är en viktig fråga för Sverige. Det här gynnar bara de kriminella, så länge ingen vågar ta itu med verkligheten som den är kan man vara säker på att de kriminella gängen befäster och ökar sin makt.

Av riksdagens partier är det bara Sverigedemokraterna som har en verklighetsbeskrivning som någorlunda stämmer med det Sverige vi lever i, de andra partierna beskriver en alternativ verklighet som jag inte känner till. Det här betyder inte att Sverigedemokraterna nödvändigtvis har bra recept för hur vi ska handskas med immigration och kriminalitet. Men att se sanningen i vitögat är i alla fall en bra början.

Med ett slags morbid lust följer jag hur riksdagspartierna ändrar sin verklighetsbeskrivning, trots allt närmar de sig de andra partierna sakta men säkert Sverigedemokraterna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar