2016-12-31

Gott Nytt År 2017


2016-12-31 10.2 grader Celsius kl 06.30 ute på min balkong. Är det den varmaste Nyårsaftonsmorgon i modern tid? Tyvärr är min snart femtonåriga klimatförutsägelse kusligt riktig. "Varje seriös klimatprognos som visar på en global uppvärmning, kommer att visa på ett hastigare förlopp och högre temperatur än föregående prognos". Det håller fortfarande. Vi håller på att elda upp Jordens i ett accelererat tempo. Just nu ser det ut som vårt enda hopp är plötsliga och våldsamma vulkanutbrott som sänker Jordens temperatur genom att spy ut aska, och dessutom decimerar mänskligheten till en nivå naturen klarar av. Ingen vidare ljus framtid precis.

Det man kan hoppas på är att direktverkande solel snabbt blir än billigare och mer praktisk, där går faktiskt att skönja en strimma hopp, samt att vi börjar köra fjärde generations atomkraftverk. De är båda uthålliga och närmast oändliga gröna energikällor. Vind- och vågkraft är nog bra komplement, men de är för krångliga och för dyra i förhållande till sin energidensitet, för att med egen kraft konkurrera ut fossil energi.

Tyvärr finns det en del som talar för att vi redan nu har skapat ett galopperande växthus, och då kan Jorden bara hoppas på naturkatastrofer som sänker temperaturen och decimerar mänskligheten. och det snart för uppvärmningen går undan.

Från mig till er alla - Gott nytt år 2017. Hoppas det blir bättre än 2016, i ärlighetens namn 2016 var inget vidare år.

P.s.
Under året var min mest lästa post "Sanning är inte farlig", den förtjänar att läsas igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar