2016-12-10

Idioti, fanatism, naivitet och historielöshet

Jaha, nu börjar sanningen krypa fram, hur 2015 års fria invandring till Sverige kunde ske. Anders Borg erkänner att invandrings-överenskommelsen med Miljöpartiet ledde fram till en invandring 2015 som Sverige inte klarade av. Nyliberal idioti i kombination med Miljöpartistisk fanatism. Men det räcker inte som förklaring för det som skedde 2015, till detta måste läggas Stefan Lövens naivitet spelad eller verklig, och regeringens historielöshet.
2014 pekade prognoser ifrån någon officiell källa, som jag glömt namnet på, på +100.000 flyktingar till Sverige under 2015, vår statsminister Reinfeldt höll desperata tal om uppoffringar och öppna hjärtan. Jag själv trodde i slutet på 2014 på +200.000 tusen flyktingar till Sverige under 2015 om man inte stängde gränsen. Nu vet vi att det kom +160.000 flyktingar, till övervägande del män, många desertörer, en del förklädda till barn, som övergivit kvinnor, barn och gamla i krigsområden. Till slut stängdes gränsen, en dansk tidning (Berlingske) uttryckte det krasst "Sverige bjöd in hela världen till fest. När deltagarna började komma stängde man dörren." Hela världen visste vad regeringen inte trodde, det är naivt.
Vi har haft en liknande situation när flyktingar kom ifrån Balkan, när situationen började bli ohållbar, stängde dåvarande statsministern Ingvar Karlsson gränsen. De flesta är idag överens om att det var rätt beslut då. Att inte lära av historien är historielöst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar