2017-04-11

Religion är opium för folket

Idag skriver Eli Göndör en intressant artikel på DN debatt ”Generaliseringar om islam gör det svårt stoppa terrorn”. Göndör försöker förklara vad som ligger bakom terrorattacker som fredagens lastbilsdåd i Stockholm. Läsa artikeln den är viktig, Göndör skriver också om att vi måste försvara svenska värderingar.
Själv är jag emot all form av religion, det finns inget positivt i att det kommer troende till det sekulariserade Sverige, troende som blandar in Gud i allt. Det finns inget positivt i att vi har aktivt troende på ledarpositioner i riksdagspartierna. Det spelar ingen roll om de kallar Honom kristus, budha, johva eller allah, även fridsamma religiösa församlingar är grogrund för fanatism, vidskepelse, totalitärism, våld och annat elände. Mot de fridsamt religiösa så vet vi att den fridsamma upplysningskamp som fördes i Sverige under 1900-talet fungerade bra.
Om vi alla alltid protesterar när någon troende lägger ut texten och pekar på det orimliga i att forntida amsagor ska styra våra liv, och skiljer ut det religiösa livet ifrån det vardagliga livet så kommer vi att åter få en sekulär stat. Det tar tid men det kommer hela tiden gå åt rätt håll. Religion har naturligtvis inget i skolan att göra, självklart ska religiösa friskolor förbjudas.

Lika självklart borde det vara att utlänningar som förespråkar våld mot Sverige ska kastas ut, om det inte går ska de hållas inom lås och bom tills de själva kan anvisa en väg ut ur landet. Om en gäst hos mig börjar prata om att döda mig och min familj kastar jag naturligtvis ut honom, det är inget konstigt med det.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar