2019-07-12

Rättssamhälle

Polisen säger sig inte ha resurser att stävja kriminell verksamhet i s.k. utsatta områden. I SVT hör jag en polisman säga detsamma. I tredje hand får jag höra det värsta maffiagänget i Europa finns i Hagsätra Stockholm. Mord på gängkriminell kostar c:a 200000 om man inte gör det själv förstås, fyra miljoner och uppåt för mord på vanlig svensk (GW har sagt något liknande på TV4). De proffskriminella ser inte svensk polis som ett problem, man bryr sig helt enkelt inte om polisen.
I ett TVprogram ser jag ett gäng sju åtta stycken 14 15 åringar kastar pizzabitar på två poliser. När poliserna protesterar skriker ynglingarna år dem "Ni har ingen rätt att vara här och provocera." Det bägge poliserna kallar på förstärkning för att fösa bort ynglingarna, som efter mycket om och men går därifrån kastande sten och glasflaskor på poliserna, som plockar upp flaskorna och lämnar i en glasåtervinning.
S.k. sprängningar och skjutningar är legio, människor mördas i större antal än i något annat västeuropeiskt land.
Man kan fortsätta uppräkning av hemskheter i Sverige hur länge som helst, det står i klartext i våra större tidningar varje dag och man kan se och höra om det i SVT varje dag.

Med det här som bakgrund känns det sådär att rättssamhället lägger ner resurser på häkta och rättsföra en artist som ger två jävligt osköna knarkare på käften. Artisten med kompisar visar upp änglars tålamod och vänlighet innan de till slut ger knarkarna den omgång de förtjänat från början. Nu har jag bara sett två videoklipp från händelsen, och man ska vara väldigt försiktig med att uttala sig om händelser känner till via fragmentariska videoklipp, så vi får väl se vad som händer. Men lite känns det som man silar mygg och sväljer kameler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar