2019-11-04

Veckan som gick

Jaha, så har det hänt en kriminolog (glömt namnet) i DN säger nu att man måste gå till länder med inbördeskrig eller svårt anfrätta av terrorism för att hitta länder med liknande mönster av sprängningar och skjutningar, som vi har i Sverige.. Han påstår att forskningen inte vet varför det sprängs i Sverige.

Det känns inte tryggt att se inrikesministern i TV säga att man ska fullfölja handlingsprogram som man kört sedan makttillträdet och att man ska rekrytera 10000 poliser till 2024. De följdfrågor jag ville höra ställdes inte. Är du nöjd med resultatet av ert handlingsprogram så långt. Hur går det med nyrekryteringen av poliser? Hur många fler poliser är det ute på gatorna nu jämfört med 2016, 2017, 2018? Varför är gängkriminaliteten så mycket större och grövre i Sverige än jämförbara länder.

Dagens ledande politiker har misslyckats och ställt till med dagen situation, varför ska de få förnyat förtroende? Det enda positiva man kan säga om inrikesministern efter gårdagens TV-framträdande är att han utstrålade något slags energi till skillnad ifrån statsministern som numera uppträder som "shell chocked". Det finns anledning att befara att Stefan Löven går till historien som en av de sämsta statsministrar haft, i modern tid är han enligt mig den sämsta. Jobbet är svårt det är ingen skam att misslyckas. Stefan borde lämna över till en ny kraft.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar