2016-05-28

MP logik

Hört i Radion, Gustav Fridolin angående ett lagförslag han lagt, där friskolor ska tvingas att ta in en kvot nyanlända. På frågan om det inte är orättvist mot dem som står i kö för en plats svarar grundskoleministern "Den verkliga orättvisan är mot de nyanlända som inte fått chans att stå i kö för en plats". Om man vill ha rättvisa här i värden och drar ut konsekvenserna av grundskoleministerns svar, så får vi en besynnerlig värd.
Det är klart att det är orättvist mot de som står i kö, men enligt mitt sätt att se på saken kanske det är rätt i alla fall. Kvotering är inte alltid fel, men det är alltid orättvist. Det är det som är meningen med kvotering att man bortser ifrån det som anses rättvist till förmån för ett högre syfte. Men det förstår inte grundskoleministern utan han underkänner nationen Sverige med kommuner, kösystem samt lag och ordning utan att blinka. Jag tror att grundskoleministern låtit sig inspireras av  Lena Anderssons "Rättigheter som börda". Grundskoleministern vill nog inte heller låtsas om att flyktinginvandringen är en börda.

En annan som inte vill låtsas om att  flyktinginvandringen är en börda är den nya EU-ministern Ann Linde, hon menade i veckan att Sverige begränsat invandringen p,g,a, omsorg om de som inte släpps in. Vilket jävla hyckleri. Sverige har försökt stoppa flyktinginvandringen därför att hela landet skulle ha "packat ihop" inte bara flyktingmottagningen, om vi fortsatt att ta emot alla som vill bosätta sig här. Det var inte omsorg om de Sverige försökte stoppade vid gränsen, utan ett desperat drag för att hålla ihop landet. Fråga de som inte kommit in vad de tycker om Sveriges omsorg om dem. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar