2016-05-07

Smart val som strategi

En strategi som Miljöpartiet använder kallas smarta val. Det innebär att att miljöpartiet bestämmer hur Sveriges befolkning ska leva och hur de ska välja när de ställs inför olika  alternativ i livet. Det gäller inte bara individuella val utan även svenska företag, föreningar och även själva landet Sverige. En så länge kan Miljöpartiet inte tvinga någon med legala medel eller våld att göra smarta val, utan man är hänvisad till finansiella styrmedel. Exempel Miljöpartiet gillar inte atomkraft, då lägger man så mycket avgifter och skatter på atomkraft att den blir olönsam, inte heller bilar gillas av miljöpartiet och ska beskattas så hårt det går speciellt s.k. SUVar, likadant är det med flyg beskatta så hårt det går.
Motiveringen för smarta val är olika, Åsa Romson anser att hon har rätt att utfärda smarta val för att hon doktorerat, Karin Svensson-Smith är gammal kommunist så hon behöver ingen motivering, Per Gahrton har nog glömt bort sin motivering.
Nu är det så att Miljöpartitoppen inte lever efter sina smarta val själva det skulle ju innebära inskränkningar i deras egna liv, nej smarta val är bara till för resten av Sverige. Per Gahrton vill nog få bort så mycket bilar som möjligt så han inte ska riskerar att krocka, även när han är på fyllan, Maria Wetterstrand vill nog inte trängas på planen när hon besöker sin geografiskt splittrade familj. Peter Erikssons fru behöver en SUV. Yvonne Ruwaida är så viktig och speciell att hon måste åka bil. Gustav Fridolin tar regeringsplanet till Bryssel för att han kan.
Somliga är mer jämlika än andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar