2017-06-18

Dumskallarnas sammansvärjning

DN debatt publicerar idag en artikel av Peter Esiasson, professor i Statsvetenskap Göteborgs universitet. I artikeln instämmer Peter i det som många bl.a. jag sagt i  många år 'den generösa flyktingpolitiken har varit ett elitdrivet projekt som aldrig haft majoritetsstöd i befolkningen'. Artikel är kanske inte så viktig men intressant. Artikeln skulle knappast ha publicerats i DN för bara ett halvår sedan, DN har varit ledande och drivande i den 'elit' som drivit den s.k. generösa flyktingpolitiken, senaste halvåret eller året har DN buntat ihop all kritik av den generösa flyktingpolitiken och föraktfullt kallat det för trollverksamhet. Men sedan maj i år har något hänt, DN har låtit antyda att propaganda för den generösa flyktingpolitiken inte varit helt korrekt, ja inte i DN förstås utan i andra media i 'elitkonstellationen'.
Den här sammansvärjningen  har gött  Sverige Demokraterna, som ifrån att ha varit en knäppskalleparti på högerkanten, som knappast skulle kunnat attrahera mer än 5-6% av valmanskåren om 'eliten' haft en mer verklighetsförankrad och trovärdig invandringspolitik, ja partiet skulle kanske inte ens finnas till! Men tack vare sammansvärjningen så blev SD de som låg närmast sanning, sans och verkligheten när flyktinginvandringen blev brännhett i svensk politik. I dag har SD stöd av c:a 20%, vilket innebär att majoriteten av SD väljarna är vanligt folk, som drivits in i SD-fållan av 'eliten'. Nu verkar 'eliten' tro att om vi bara är lite självkritiska och lägger oss nära SD i flyktingpolitiken så kommer alla SD-väljare att gå tillbaka till sina gamla politiska partier. Jag tror att 'eliten' kommer att finna att så lätt är det inte.
Med dumhet och ohederlighet har 'eliten' skapat  dagens SD. Jag hoppas att det finns några i 'eliten', som har ödmjukhet nog att erkänna sitt misslyckande och analysera vad de gjorde för fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar