2017-08-01

Politisk kris

Beror den politiska krisen vi sedan valet har i Sverige på att de två klart skickligaste partiledarna spelar på var sin ytterkant?
Utan tvekan är Jonas Sjöstedt och Jimmy Åkesson Sveriges nu skickligaste partiledare. Båda är duktiga taktiker, debattörer och talare, Jimmy är kanske inte världens bästa talare men klart bästa debattören av partiledarna. Båda är TV-mässiga med en vettig framtoning i massmedia, samtidigt som de får fram ett populistiskt budskap till sina respektive kärnväljare, som förlovt sagt inte tillhör den politiska intelligentsian.
Tyvärr balanserar de inte ut varandra, utan jag tror att de mer sliter sönder mittfältet i svensk politik. Mittfältet skevar och skaver betänkligt. Mittpartierna har ingen strategi för hur de ska hantera den uppkomna situationen, det blir inte bättre av att Kristdemokraterna spelar bort sig själva och Miljöpartiet är i sig självt ett ytterlighetsparti som snabbt förlorar i betydelse.
Mittenpartierna ter sig mer och mer som en skock vilsegångna bytesdjur för vargarna på ytterkanterna som har blodvittring.
Jag bävar för fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar