2017-08-24

Rösta bort Daniel Helden

För en vecka sedan föreslog Daniel Helden på DN Debatt att Sveriges städer ska få sätta upp egna trafikpoliskårer. Vem i sådana fall vill Daniel ska basa över Stocholms nya poliskår? Förslaget luktar riktigt illa. Herr Helden är en ideolog och visionär med förstörelselusta, och om han citeras rätt beskaffad med en högst ordinär intellektuell kapacitet. Den som kan sin historia förskräcks av exempel av vad som kan hända om en sådan person får en egen polismyndighet.
I veckan läste jag om ett gäng rörelsehindrade pensionärer som inte kan ta sig till en busstation för att herr Helden stängt av Värtavägen för att riva upp gatan för ta bort onödiga parkeringsplatser. Den föga empatiske Helden kommenterar ungefär 'det är ju tråkigt, men det blir ju så när vi förbättrar stan'.
I DN debattartikeln för herr Helden fram fyra förslag (nummer 1 är en egen trafikpolis). Förslag 3 Lägg bötesansvaret på bilägaren i stället för på föraren  och 4 Tillåt trafikövervakning med kamera från buss är okontroversiella och rationella, varför fokuserar inte herr Helden på dessa förslag, de borde varit genomförda för länge sedan. Förslag nummer 2 Ge kommunerna rätt till fartkameror i städerna är helt ok om det inte är ytterligare ett förstörelseinstrument i herr Heldens verktygslåda, han kommer använda kameror för att skapa kaos, och med det som argument ytterligare förhindra bilismen.
Den enkelspårige herr Helden är ute på ett uppdrag ifrån högre makter. Det är viktigare att förstöra Stockholms vägnät än att förbättra den kommunala trafiken.

Sluta att förstöra vägnätet herr Helden, kraftsamla på viktigare uppgifter som att bygga tunnelbana till Nacka och förlänga Hagsätra-linjen till Älvsjö, den korta tid du har kvar, efter valet är du bortröstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar