2018-10-13

Varmare klimat

Ytterligare en ny seriös klimatrapport har publicerats, denna gång ifrån FN, som följer min lag "varje ny seriös klimatrapport visar på en snabbare global uppvärmning än föregående rapporter".
I rapporten närs en förhoppning att vi ska kunna stoppa uppvärmningen vid 2 grader, om vi alla på jorden vidtar kraftfulla åtgärder och börjar nu, annars går det inte.
Jag ser inga sådana verkningsfulla åtgärder vidtagas någonstans. Vi måste få bort nästan all fossil energiproduktion på några få år. Den fossila energiproduktionen ö-k-a-r, inte minskar. Som helhet är jordens befolkning helt beroende av fossilenergi. Vi alla skulle vara tvungna att radikalt ändra vår livsstil, jordens alla resurser skulle tas i bruk för att ställa om energiproduktionen. Det går inte att åstadkomma en sådan radikal förändring, om vi faktiskt skulle lyckas så skulle en sådan förändring skapa en ekonomisk tillbakagång som får Roms undergång att verka som en mild krusning på historiens vågor. Det scenariot är hur bisarrt det än låter positivt för Jorden, men som sagt omöjligt. Vi får ställa in oss på min framtidsvision. När Jordens befolkning decimerats tillräckligt p.g.a. den globala uppvärmningen kommer den fossila energiproduktionen hamna i balans med den naturliga koldioxidabsorption. Då när det återstår mindre än en miljard människor, får dessa hoppas på att vi inte redan skapat en galopperande växthuseffekt. Vi vet för övrigt inte om vi redan skapat en en sådan ostoppbar temperaturhöjning redan nu. Det enda vi med säkerhet vet är att i någon mening kommer det att gå åt helvete. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar