2018-10-07

Veckan som gick

I DN påminde Amanda Sokolnicki om S blunder i krönikan 'Lövens principlöshet kommer att straffa sig i framtiden'. Den handlar om mindre lyckade uttalanden av socialdemokrater exempelvis Magdalena Anderssons ”det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar” när hon saboterade riksdagens praxis – bara ett år innan hennes egen budget fälldes så det small.
Jag hade glömt, ibland är det bra att bli påmind om hur socialdemokrater uppför sig. Jag har länge gått på myten att Stefan Löven är hederlig "ett handslag gäller". Han tjatar han om att bryta upp blockpolitiken, men har ni sett vad socialdemokraterna tycker om att Miljöpartiet pratar med borgarna? Så länge som Kristersson varit moderatledare har han försökt få uppgörelser med socialdemokraterna, oftast får han inget svar alls, eller ett "det kan du glömma". Det primära är att Stefan Löven får sitta kvar som statsminister, allt annat är underordnat det. Löven är en ful maktpolitiker som kan ljuga utan att det märks på honom, något som han gör allt oftare.   

Daniel Hellden ni vet han som ska rädda jorden ifrån undergång genom att omöjliggöra privatbilism i Stockholmsområdet, gjorde ett uttalande i veckan många tyckte var konstigt "vi går ifrån världens mest aggressiva miljöpolitik till att bygga garage" eller något i den stilen. För oss som hänger med i Helldens nyspråk är det inte så konstigt, riktigt vad han menar vet nog bara han själv, men han är fixerad vid att stoppa privatbilism, så det är det aggressiv miljöpolitik betyder, och det där med att "bygga garage" är bara ett uttryck för att han fortfarande är fixerad vid att stoppa privatbilism.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar