2018-11-10

Energibrist!

Nu börjar det pratas om elbrist söder om Norrland. I landet som nyss badade i överflöds-el. Mest tack vare den fanatiska storskaliga satsningen på vindkraft som möjliggjorts av den mest aggressiva miljöpolitik i världen om man ska tro Miljöpartiet.

Men nu kryper verkligheten fram. De nu hypade energislagen vindkraft och direktverkande sol-el är bra, men de räcker inte till, vi behöver  atom-el från fjärde generationens atomkraftverk. Tyvärr har energitalibanerna kidnappat Sveriges energipolitik, vilket lett till den vanvettigt stora satsningen på olönsam vind-el och samtidigt förbjudit satsning på lönsam och miljövänlig atom-el. Vi behöver snabbstarta forskning hur vi ska ta fram praktiskt fungerande fjärde generationens atomkraftverk. Vi behöver minst tre i snar framtid, ett på Gotland, ett i Mälardalen och ett på Västkusten. Dessutom behöver vi några secure värmekraftverk i storstäderna. Det här vet energiexperterna i våra kraftbolag, men det är farligt för karriären att prata offentlig om det.
Man ska inte heller glömma bort att vi har ett ansvar att bli fossilenergi fria så fort som möjligt, och ju mer fossilfri energi vi kan exportera till andra desto bättre. Mer atomkraft är den mest realistiska vägen fram till ett fossilfritt samhälle.

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar