2018-11-21

MP leder de grönblå i trafiken

Av en ledande Miljöpartist i Stockholm:
- Alliansen  är mycket bättre än Socialdemokraterna. Trafikpolitiskt får vi igenom allt vi vill, Socialdemokraterna var emot det det mesta vi föreslog. I alliansen bryr de sig inte om vanliga medborgare som inte har privat garage, kan köra bil i stan eller inte. De är positiva till alla våra förslag.

Riktigt så uttryckte miljöpartisten inte, men det var det han menade. Daniel Hellden (MP) vill att cykel är det enda fortskaffningsmedel privata Stockholmare ska få använda, han är tydlig med det. Han är inte heller speciellt intresserad av kollektivtrafiken, det allt överskuggande målet är att få bort bilarna och tvinga alla att använda cykel. Det är så Daniel Hellden ska rädda världen.

I morse läste jag att Daniel Helden är ledsen över att han inte får höja felparkeringsboten till mer än 1300 sek. Han tycker att för speciellt farliga felparkeringar ska boten vara mycket högre. Det betyder med den helldenska retoriken alla felparkeringar. Han kalkylerar med 80 miljoner mer i inkomst!
Socialdemokraterna är emot Daniel Helldens förslag. Jag får en känsla av att den ledande miljöpartisten har helt rätt i sitt uttalade ovan och att vi kommer att få se många aggressiva miljöpartistiska nyheter under mandatperioden. Den mest intressanta frågan är nog 'Hur mycket av Stockholms vägnät kommer Daniel Hellden att förstöra den här mandatperioden?' Den verkliga kostnaden för vägförstörelsen kommer vi aldrig att få se var så säker.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar