2019-08-28

Politisk triangulering skänker hopp

"En klocka som står visar rätt två gånger per dygn." "Jimmie har fel för han hade rätt för tidigt." Det finns många fler skamsna ursäkter och bortförklaringar när andra Riksdagspartier och politiker, ska förklara varför de hade rätt när de hade fel och varför Jimmie och SD hade fel när de hade rätt om immigrationen och den situation vi nu befinner oss i.Senast var det Nyamko Sabuni i SVTs Agenda, som hade den otacksamma uppgiften att debattera Jimmie angående immigration. Det gick inget vidare, men Nyamko var stor nog att tillstå att fel hade begåtts och att Jimmie inte hade helt fel.
Eftersom de som Jimmie kallar etablissemanget under så lång tid målat upp en felaktig bild av invandringen, dess kostnader och konsekvenser, har Jimmie kunnat skörda röster och framgångar genom att ligga närmare sanningen än "etablissemanget".

Ebba (KD) har kunnat stjäla tillbaka röster av Jimmie via politisk triangulering. Det ska bli intressant och se om även Nyamko (L) kan stjäla röster av Jimmie via politisk triangulering. Det är lite ödets ironi att de av Jimmie så hatade Liberalerna med en invandrare i spetsen stjäl invandrarfientliga röster av Jimmie och SD.
Jag kan bara hoppas det går vägen, i min bok är ett Liberalt parti alltid bättre än ett reaktionärt konservativt SD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar