2019-08-29

SVT Filipstad 2019-08-26 Nattsvart

Igår visade programmet Uppdrag Granskning up en bild av Filipstad, som ungefär motsvarade mina farhågor efter att Fredrik Reinfeldt hållit sitt numera ökända "Öppna era hjärtan" tal. Det desperation som då hördes tolkade många som att han var rädd att förlora det närstående valet. Jag tolkade det som att han hade information om om kommande flyktingströmmar som inte offentliggjorts.
Eftersom jag visste att i Mellanöstern (Syrien) var det allmänt känt att i paradiset Sverige försörjer staten de som inte vill jobba, och att våra gränser i princip var öppna för alla och envar, så skulle många söka sig hit, framförallt sådana som hade svårt att försörja sig själva. Om detta har jag skrivit alltför många poster.
Från fram tills nu har s.k. etablerade finmedier målat upp en falsk och rosenröd bild av den flyktingkatastrof som drabbade Sverige 2015 och dess följder. Styrande politiker har stämt in skönmålande och i stort misslyckats med att göra något åt den ännu pågående katastrofen. Men verkligheten tränger sig på och sakta och troligtvis säkert börjar verkligen skildras som i gårdagens Uppdrag Granskning. Det är en nattsvart mardröm av ett samhälle i total upplösning. Ett skyhögt bidragsberoende, livslångt utanförskap, ingen möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden. Flyktingar som blir förvånade när de inte får mer när bidrag tar slut, många är analfabeter väldigt få är raketforskare.  Den ansvarige ministern Ardalan Shekarabi var tyvärr helt renons på verksamma åtgärder för att lösa de problem som diskuterades i programmet.. En insatt person förde ett resonemang om hur man ska fördela bidrag och insatser som var ungefär min bloggpost ifrån 2016.

Och det var bara Filipstad som visades upp i TV programmet. Sammantaget är migrationsproblemet betydligt större i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar