2017-03-23

Med Sverige i tiden

Jag hörde på Radion i morse att försvarsministern vill gå igenom processer och beslutsordning för hur Sverige ska kunna ta emot och ge militär hjälp i en krissituation. Man blir häpen, det borde en försvarsminister kunna som ett rinnande vatten. Så viktiga processer borde både övas och revideras varje år.
Vidare läste jag i DN att justitieministern ska skynda på lagstiftning för att stävja sexuella trakasserier i badhus. Man tar sig för pannan, är sexuella trakasserier i badhus lagligt idag?

Vi lever i en ny tid, regeringen måste vara mer proaktiv.

Världen runt om oss blir alltmer hotfull, vi behöver bättre beredskap mot yttre hot. Att försvarsministern inte har bra koll på krisprocesser mot externt hot är allvarligt, enklast är väl att gå med i NATO. Visa lite pondus Peter!
Vi kanske inte behövde lagstiftning mot sexuella trakasserier för tio år sedan, men sedan några år behövs det. Jag skrev själv om en incident där ett gäng Hazarasbarn terroriserade andra gäster i ett badhus för ett tag sedan. Men aldrig trodde jag att sexuella trakasserier i badhus var tillåtet. Skynda dig Morgan!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar