2017-12-03

På tapeten

 Taggen #meetoo har varit på tapeten senaste tiden, vi har fått veta vad vi redan vet. Män kan inte hålla händerna i styr när de får chansen att kladda på en kvinna och betydligt värre än så. Ja inte alla män, de flesta av oss uppför sig med respekt när kvinnor är närvarande. Men det är många, väldigt många som inte gör det, det visste vi alla innan #meetoo, men nu låtsas alla att '"Det hade jag ingen aning om".

Kategori efter kategori kvinnor och flickor startar #meetoo taggar, de enda kvinnor som inte verkar vara med är de som antagligen är värst utsatt, de invandrade underklasskvinnorna som arbetar som städerskor och liknande. De är utsatta för verkliga manliga maktstrukturer, inte de hittepåstrukturer  exempelvis Gudrun Schyman vanligen pratar om. Hon lär inte heller tjäna några röster på att kämpa för de dessa värst utsatta. DN:s ledarsida låtsas inte heller om underklassens kvinnor, det skulle kunna väcka en oönskad "kultur debatt", där DN:s ledarsida skulle kunna hamna på fel sida.
Enklast är att inte låtsas om underklasskvinnorna, trots allt är de bara underklass som varken röstar eller läser ledarsidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar