2019-05-06

Partiledardebatt

i SVT i går, faktiskt hyfsat bra, inte så mycket slagord och debattanterna svarade på varandras frågor, ja till viss del i alla fall. Det var nog mest Annie Lööv som inte kunde låta bli de inövade fraserna. Jonas Sjöstedt försökte dela ut tasksparkar men hade förvånansvärt lite att säga. Det mest intressanta är att alla går i en mer kärnkraftsvänlig riktning, Centerpartiet vill tydligen inte prata om kärnkraft längre. Jag misstänker att det finns en majoritet i riksdagen för att behålla nuvarande kärnkraftverk och även utveckla ny kärnkraft, om ledamöterna fick rösta dolt. det ska bli intressant att följa kärnkraftsdebatten. Den stora frågan är när inte om vänder vinden?
Debatten vinnare var klart Jan Björklund tätt följa av Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson, men även Stefan Löven och Ulf Kristersson var bra. Annie Lööv och Isabella Lövin var dåliga. Jonas Sjöstedt var bedrövlig, mest substanslösa tasksparkar och tomma hot, han börjar låta som en trött parodi på sig själv.
Får partiledarna träna lite mer på att inte tala i munnen på varandra, lyssna och hålla sig till ämnet, kan partiledardebatterna bli informativa. De två som tjänade mest på det nya debattformatet var Jan Björklund och Stefan Löven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar