2020-03-15

Slamsugning och innovation

Sverige väljer att hemligstämpla att vi bara har c:a 500 intensivvårdsplaster av oklara skäl. Antagligen vill inte våra politiker skylta med att vi har så få platser nu i dessa Corona tider.
Men vi har det vi har, vi borde snabbt börja tillverka enkla lungslamsugare, respiratorer och dropp. Hur gör man en respirator av vad som finns i varje hushåll? Hur jävla svårt kan det vara? Jag pratar inte om några precisionsverktyg, utan något som fungerar någorlunda. Lungslamsugare av några plastslangar och en vanlig dammsugare, sätt ett gäng ifrån Chalmers och ett ifrån KTH och tävla om vem som kommer först, så ska ni få se på kreativitet. Dropputrustning av en kanyl+plastslangar och en petflaska.
Vi kan stå inför en situation där regeringen borde säga att ingen över 65 år får utnyttja intensivvårdsplatserna som finns. Jag väljer hellre ha en B-respirator än ingen alls.

Nu kan dessutom gänget bakom det norska skidundret berätta hur det gör för att få gravt astmatiska personer att bli bäst i världen på ex. 5 mil skidor. De om några vet hur man stärker lungorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar