2015-05-24

Hjäpbehövande medmänniskor

Ett förbud mot tiggeri kan inte förhindra fattigdom, det kan inte tiggeri heller. Det är en klok kommentar jag läste i Dagens Industri i veckan.

Jag börjar bli hjärtligt trött på alla 'HejHeej' ifrån EUmigranter som vill ha mina pengar. De finns överallt i Stockholms. Jag har väntat på att de ska börja utföra värdelöst arbete och kräva betalt för det, som att skita ner vindrutan på bilen vid trafikljus och sedan kräva betalt för det. I höstas hörde jag talas om några misslyckade försök med blomtricket, kör upp en bomma i ansiktet på folk och kräv pengar för den förstörda blomman.
Nu har en  kvinnlig bekant blivit avtagen soporna vid en återvinningstation och sedan krävd på pengar av de två män som tog soporna. Situationen blev tillräckligt hotful för att hon inte går själv till återvinningstationen mer.

Jag har ingen klar lösning på 'EU migranterna' och tiggeriet i Stockholm, men jag vill ha bort tiggarna. Jag tyckte lika illa om det tiggeri som började förkomma i slutet av 1990 talet i Stckholm, då var tiggarna mer eller mindre aggresiva missbrukare. Det typen av tiggare verkar idag vara utkonkurrerad av EUmigranterna.

I slutet av sextitalet brukade en narkoman jag kände 'bomma' pengar i tunnelbanan, han sa att ett par hundra spänn på en timme var inget problem att få ihop. Jag tror att det är svårare att tigga idag jag misstänker att sextitalet var ett tiggeriets guldålder i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar