2015-05-14

Kolumnist, Master Data och en kanariefågel

För ett tag sedan skrev jag om att standarden på kolumnister i DN har blivit sämre på senare år. Jag rackade ner på en  filosofiprofessor, av en sådan borde man kunna förvänta sig knivskapa analyser och välformulerade vettiga kontroversiella åsikter, Jag glömde bort en annan professor, Lars Calmfors han har just allt det jag efterlyste. Han är kunnigare än jag, bättre analytiker och troligtvis också intilligentare. När jag läser Calmfors lär jag mig något, som i morse. Jag vill bli upplyst, det är det jag betalar DN för. Calmfors har också den goda smaken att peka på fel han själv gjort, det tyder på ödmjukhet en egenskap de flesta politiska krönikörer saknar. Nu är visserligen Calmfors professor i nationalekonomi, men det han skriver är politiskt i allra högsta grad, nationalekonomi är till stor del politik, den del som inte är politik borde vara det (och kanske vice versa).

Själv har jag har varit i Örebro under veckan och arbetat med Master Data Management, det är ännu tråkigare än vad det låter. En dagslångt möte med Master Data är ungefär lika roligt som en tandutdragning. Nu blev det lite bättre, vi har lite olika åsikter om hur man ska hantera Master Data på företaget och det ledde till givande diskussioner.
Master Data är statisk information i datorsystem som exempelvis kunduppgifter.
- 'Hej Kurt, jag ringer ifrån Kalsongspecialisten vi vill gärna ge dig tio par kalsonger som en gratis gåva helt utan kostnader!'
- 'Jag heter Evalena inte Kurt, och jag vill inte ha tio par kalsonger!'  


Om du råkat ut för en liknande situation så har du råkat ut för dåligt Master Data, av detta förstår var och en, att Master Data inte bara är tråkigt utan också viktigt.


Till sist, jag blev tipsad av en belgisk kollega om en sjukt rolig skämttecknare Canary Pete, tyvärr behöver man kunna lite flamländska för att helt förstå det roliga. Den här bilden är dock på engelska:



https://www.google.se/search?q=canary+pete+cartoons+krant&espv=2&biw=1745&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=umBUVamjOIq4sQGuq4CwBA&ved=0CDgQsAQ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar