2016-07-17

Svenska värderingar 4

Som jag skrivit tidigare är svenska värderingar luddiga åsikter här och nu som de flesta svenskar ställer sig bakom, idéer som varken behöver vara unika för Sverige eller uppfunna i Sverige.
Just nu håller en värdering på att ändras. "Kvinnor ska kunna vistas i det offentliga rummet utan att bli antastade". Det håller på att ändras till att det ska finnas skyddszoner där bara kvinnor får vara för att de ska slippa att bli antastade.
Om man tänker tanken att den svenska värderingen "Kvinnor ska kunna vistas i det offentliga rummet utan att bli antastade" ingick i ett kontrakt som nyanlända får förbinda sig att följa för att få stanna i Sverige. Denna princip skulle då behöva ändras till "Respektera kvinnliga skyddszoner, där får män inte vistas".
Svårare än så är det inte. Värderingar, idéer och principer precis som allt annat ändras över tid och det måste vi anpassa oss till. Den här konstiga iden att just svenska värderingar måste vara eviga, uppfunna i Sverige och unika för Sverige och omfattas av alla i Sverige, är bara ett sätt för PK-maffian att kidnappa begreppet och visa att det inte finns några svenska värderingar. För mig är det oklart varför PK-maffian är så emot svenska värderingar. Det paradoxala med detta är att internt har PK-maffian sina egna värderingar, exempel "Ibland är verkligheten fel, för att skydda det vi värnar om måste man ibland fara med osanning".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar