2018-08-08

Nytt politiskt klimat?

Jag såg i blaskan i morse att SD avstår ifrån att ha budskap och slagord på sina valaffischer. I går hörde jag i en intervju med Jimmy Åkesson i SVT P1, det bästa politikersvar jag hört av en toppolitiker. På en fråga ifrån en lyssnare "vad man kan göra för att landsbygden inte ska dö", gav Åkesson ett lågmält resonerande svar vad han tyckte man kan göra och hur man ska angripa problemet. I korthet menade Åkesson att man måste skapa bättre förutsättningar för företag och att det tar tid att vända utvecklingen hans tidshorisont var tjugo till trettio år. Han nämnde inte SD, inga slagord, inga angrepp på motståndare. Åkesson behandlade alla, frågeställare, lyssnare och programledare som tänkande individer.
Den ny moderatledaren har sagt att han önska ett nytt debattklimat, men han har inte gjort mycket själv. Kanske har SD tagit honom på orden, det är otippat värre.

Men om det här är början på ett bättre politiskt samtal så är det SD som ska ha äran för att startat en förändring. I det perspektivet ska bli intressant att följa SD i valrörelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar