2018-12-30

Återblick

Nu så här i slutet på året kan det vara på sin plats med en liten återblick.

Förstörelsen av Värtavägen blev äntligen klar i Oktober, för hundratals miljoner (den riktiga kostnaden kommer aldrig att redovisas). Projektet kantat av misslyckanden och lögner (ex. arbetet utförs endast vardagar mellan 07.00 -17.00), framställdes som en succé av Daniel Hellden et al.
MP i Stockholm gjorde ett katastrofval efter Daniel Helldens framfart, men p.g.a. den vågmästarroll MP fick lyckades Daniel Hellden hålla sig kvar och kan nu antagligen accelerera förstörelsen av gatunätet i stan.

Förra året uppmärksammade jag Ylva Johansson för en artikel som förde henne upp till floskeltoppen:
Regeringen ser nu över innehållet i samhällsorienteringen för nyanlända för att främja etablering och integration. Det handlar om att ge bättre möjlighet att förstå hur samhällets stöd och förväntningar ser ut. Vi får inte göra oss ängsliga inför att skapa dialog om vilka värderingar vårt samhälle vilar på i dag, skriver Ylva Johansson (S).
Här hände naturligtvis ingenting, väldigt sällan utkrävs något ansvar för politiska floskler.

Jag skrev också om ingen bryr sig om de verkliga offren för mäns sextrakasserier i yrkeslivet, de invandrade kvinnorna i underklassen, där hände heller ingenting. I stället koncentrerade sig massmedia på svenska akademien, där en slem kulturprofil åkte in i finkan på tvivelaktig grund. En kvinna blir våldtagen en andra gång när hon frivilligt följt honom hem för att sova med honom och senare besökt honom i Paris med sin dotter. Tilläggas kan att det räcker med att se en bild av kulturprofilen för att förstå att som kvinna ska man undvika att vistas ensam med honom.

Vi hade ett val som slutade med patt, vilket resulterade i ett bisarrt efterspel som fortfarande pågår där C och L röstar mot sig själva. När dimmorna nu börjar skingras så skönjs en möjlig vinnare S, det var oväntat när valresultatet först redovisades. Det beror inte på något skickligt manövrerande av S, utan på alliansens konstifika efterspel. Nu är den uppkomna situationen är inte enkel och jag tror att ett extraval är bästa lösningen. Skicka tillbaka bollen till oss svenska folk med en uppmaning att vi ska skärpa oss. Nästa val kommer att legitimera SD, men det kommer i alla fall att ske senast 2022.

Blockpolitiken som tjänat Sverige väl, har ersatts av en polsk riksdag. Det är inte Sveriges intressen man har för ögonen när man mördar blockpolitiken.

Sverige köpte Patriot missiler av USA. Eller gjorde vi det? Underfinansieringen av försvaret fortsätter. Regeringen säger att man stärker försvaret, men nedrustningen fortsätter. Vi behöver satsa minimum 2,5% av bnp, Regeringen siktar mot 1,5%. Här händer inte mycket.

Det här är bara en liten återblick på lite av vad jag skrev under året läs gärna alla poster från 2018 i min blogg.

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar