2018-12-18

Katarina Luhr

säger sig nu vilja ta bort stenkol från Värtaverket (för två år sedan skulle hon ta bort Värtaverket helt och hållet år2022). Hur ska hon göra det? Antagligen genom att köpa upp bristvaran förnyelsebar bio-energi för dyra pengar, som då måste ersättas av stenkol hos andra som inte har råd att konkurrera med jätten Stockholm.
Det går inte att ersätta Värtaverket (med förnybar biobränsle till rimlig kostnad) 2022. Man kan hoppas att Katarina Luhr luras, men jag misstänker att hon tror att hon kan ta bort Värtaverket 2022 vilket är än värre. Tyvärr kommer varken hon eller någon annan ställas till svars 2022 när Värtaverket står kvar.
Nu säger som sagt Katarina Luhr att hon ska ta bort stenkolen från Värtaverket. När då? och hur mycket kommer det att kosta? Och hur ska biodrivmedlen som annars skulle använts på annan plats ersättas?
Hur kommer det sig att en aggressiv miljökämpe som Katarina Luhr inte förrän DN slagit larm om Värtaverkets utsläppsfusk känt till det? Hon påstår att det slarvats med utsläppsrapporter och att det inte är tillåtet. Men hennes eget slarv med att följa upp utsläppen är tydligen ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar