2016-04-03

Peter Wolodarski

anser i dagen ledare att det är näthatare och troll som ifrågasätter etablerade massmedias trovärdighet i flyktingfrågan. DN har tidigare gett Lena Andersson utrymme att kalla hennes kritiker för näthatare. De flesta av DNs ledarskribenter har skrivit liknande saker, de buntar ihop kritiker till näthatare.

När det gäller DNs profil i flyktingfrågan så har den ändrats från total PK i tre steg. Omsvängningen började förra våren då man slutade att tokexponera SD. Nästa steg var att kidnappa vissa SD åsikter under devisen 'Verkligheten har ändrats, SD har fel därför att de hade åsikterna för tidigt'. Det tredje steget har precis börjat, man låtsas som man alltid haft nuvarande mer verklighetsanpassade åsikter.

Det här kommer DN naturligtvis aldrig att medge, i stället misstänkliggörs de som hävdar att DN och andra inte har förmedlat en osminkad sanning. Ingen har alltid rätt, det vet DN det går alltid att hitta fel i det som sägs och skrivs. Exempelvis har Amanda Björkman funnit att Ulf Adelsohn haft fel om någon undersökning i SVT. Det blir viktigt för Amanda skriva, inte att undersöka om Ulf har rätt när han ifrågasatt DN vilja att alltid förmedla en osminkad bild i flyktingfrågan.
Enligt DN så har man samma ståndpunkter och åsikter man alltid haft och de är riktiga. Vi som ifrågasätter detta är troll, näthatare och statistikskeptiker. DN har så många etablerade apologeter som också alltid haft rätt åsikter att detta kommer att bli sanning.

Uppdatering:
Jag glömde Åsa Romson, DN har upplåtit plats till henne också att peka ut alla som kritiserar henne som näthatare. Tyvärr är Åsa lätt att glömma dessa dagar. Hennes roll är diffus, vice statsminister utan mandat och regeringens gråterska. Är det något mer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar