2016-04-30

Sicken regering vi har

En statsminister som håller sig undan, eller är han bara på kampanjresor för säkerhetsrådsplatsen?
En lättkränkt utrikesminister som blir konstig när hon angrips och börjar yra om försäkringar ifrån högsta ort. Var det jag tolkade som moral i Saudi-affären bara ryggradsreflexer ifrån en lättkränkt utrikesminister?
En religiös bostadsminister med sällsynt dåligt omdöme. Nävisst han slutade förra veckan.
En religiös kulturminister som tar order/råd ifrån högsta ort.
En ceremoniell vice statsminister och miljöminister, som målar fulfärg och sprider hatbudskap. Det där med ceremoniell skulle visst vara hemligt, men så är det i alla fall. Om statsministern blir sjuk så är det tänkt att den lättkränkta utrikesministern tar över.
En energiminister som inte har tur när han tänker. Jag brukar rätta alla de som påstår att toppolitiker är dumma i huvudet. Man måste vara intelligent för att ta sig fram till en toppolitikerplats, det är ett inihelvetes svårt jobb, men jag undrar om inte nuvarande energiminister är undantaget som bekräftar regeln.  
En finansminister med en arrogant framtoning och fäbless för Orwellskt nyspråk och budgettrixande.
En grundskoleminister, som basar mindre bra över hela utbildningsdepartementet.

Till detta ska läggas att regeringen består av två helt omaka partier, där Statsminister sett sig tvungen att ställa flera av Miljöpartiets ministrar under en överminister.
Så formellt har kunskapslyftsministern en grundskoleminister över sig, som har en överminister över sig och först därefter statsministern, en härlig s.k. politisk maktstruktur, sedan icke att förglömma den informella makten finansministern har över alla andra fackministrar. Undrar hur mycket egna idéer kunskapslyftsministern förverkligar?

Sicken regering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar