2016-06-06

Let's play pointless

Pointless är den absolut bästa frågesportprogramide som kläcks på hur länge som helst. Programmet är framtaget av BBC. Pointless går ut på att man ska svara rätt på en fråga som har många rätt svar. Den som kan det mest okända svaret vinner. Svaren graderas av en hundramannajury om ingen känner till svaret så är det ett pointless svar och som sådant ostraffbart, dvs den som ger ett sådant svar vinner.

Ett exempel:
Namnge en författare som skrivit en roman som legat till grund för en TV serie som visats i SVT. Junpei Komikawa (Jumpei Gomigawa) hade garanterat varit ett pointless svar, då troligtvis ingen levande svensk utom jag känner till honom. Jag är också troligtvis den enda som uppskattade TV serien 'Människans vanmakt', en förfärligt sorglig historia ifrån andra världskriget. (Visades i SVT under senare delen av 60-talet.)

Pointless är ett lätt underhållningsprogram, icke desto mindre ett genialt frågesportsprogram med en rolig programledare med en dito domare/bisittare typ Luuk/Lindström. Ordet pointless betyder poänglöst, men också meningslöst precis som på svenska. Programmet skulle med framgång kunna översättas till svenska. Luuk och Lindström är ett idealt programledarpar även för det svenska programmet poänglöst. Jag skulle även kunna tänka mig Erik och Mackan som programledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar