2019-01-20

Granska Daniel Hellden

Läste i blaskan att andelen nysålda dieselbilar går ner, tacka fan för det efter att Daniel Hellden förra året sa att han skulle förbjuda dieselbilar i Stockholm är det klar att många inte vågar köpa dieselbil utan väljer bensinbil i stället. Det är inte så att den potentielle bilköparen väljer att köpa en cykel istället för dieselbil. Det leder till att växthusgasutsläppet ökar och andelen förnybart bränsle sjunker.  Det vet naturligtvis Daniel Hellden, men för honom är miljö och global uppvärmning sekundärt, primärt är att få bort bort bilar i Stockholm, för det är så vi kan rädda Jorden ifrån undergång enligt Daniel Hellden. Han uttrycker sig inte så, men det är andemening i vad han säger och vad han gör.

Jag och många med mig tycker att Daniel Hellden har fel och att han är besatt av tanken att göra Stockholm till en (privat)bilfri cykelstad. Tyvärr är det många som verkar hata Daniel Hellden och också uttrycker hatet på nätet i bloggar som den här och det är lätt att förstå. Daniel Hellden använder en mycket konfrontatorisk retorik a la "reclaim the streets" rörelsen, det plus att han gör livet svårare och dyrare för många bidrar till att många hatar honom, men det är inte Daniel Hellden man ska rikta hatet mot, utan oss stockholmare som väljer konstellationer som ger honom fria händer att utöva sitt bilhat, och den tredje statsmakten som fortfarande gullar med Daniel Hellden, normal journalistisk granskning av Daniel Hellden saknas i stort sätt helt. Det blir en och annan artikel när han självsvåldigt avsätter tjänstemän eller inför olagliga bilavgifter. Låt oss leka med tanken att Daniel Hellden var sverigedemokrat, då hade man grävt djupt i hans bakgrund och plockat fram alla fel och tveksamheter i hans karriär, han hade då knappast överlevt politiskt ett halvår.

p.s.
El-bilar är mycket svårt att få tag på, de som säljs i Sverige går på export till Norge, när jag köpte bil i höstas fanns ingen lämplig el-bil att få tag på, jag valde då det bästa miljövalet, en liten euro-6 dieselbil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar