2018-09-11

Det kunde varit värre

Jaha nu är valet över, precis det jag inte ville hände extremerna blev starkare, MP blev visserligen svagare men det är en klen tröst, Jag hade hoppats på att mitten skulle bli starkare, men så blev det inte, tyvärr.
I Stockholm ser det ut som Daniel Hellden kan fortsätta sitt korståg mot privatbilismen och för herrejösses mycket pengar förstöra ett vägnät som på tio års sikt antagligen har en helt annan trafik än i dag, då kan det vara rätt radikalt stöpa om vägnätet, nu gör Daniel Hellden det för att han är ute på ett uppdrag från Gud. En pikant detalj Socialdemokraterna påstår att herr Helden för överläggningar med moderaterna, något som herr Hellden själv förnekar. Det socialdemokratiska finansborgarrådet Karin Wanngård säger att Daniel Hellden för överläggningar med moderaterna, hon säger inte miljöpartiet.

Miljöpartiet försöker nu i valnederlaget odla upp en myt att de räddar världen ifrån undergång, och därför ska ha större makt än valresultatet ger, undrar hur lång tid det tar innan någon protesterar.

Trots vänsterns och SDs framgångar ser det trots allt inte ut som det blir alltför stora maktpolitiska förskjutningar. Det kunde varit värre.

p.s. DN's TV-krönikör Croneman skriver en vettig analys av valet i SVT i DN i dag.  Kors i taket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar