2018-09-16

Eftervalsanalys.

Nu är det klart. Så här kommer det att gå. Regeringsförslag röstas ner fram tills extraval hotar, då kommer de rödgröna och alliansen att enas om ett regeringsförslag som går igenom. Höga brösttoner om "ansvar för Sverige i ett svårt läge". Vi måste få ett extraval-hot för att partierna ska klara svekdebatter. Samtidigt vill inga utom SD ha extraval, Socialdemokraterna och Moderaterna kan tjäna på ett extraval, men det är mycket riskabelt. Jag är inte heller så säker på att SD kommer att vinna på ett extraval. Det är nog så att ett extraval är riskabelt för alla, det kan gå lite hur som helst. Den regering som bildas kommer att bli svag och kommer att ha svårt att klara hela mandatperioden.

En högoddsare: Socialdemokraterna och Alliansen bildar regering och skaffar på så sätt en trygg riksdagsmajoritet, men de interna motsättningarna blir så stora att det blir svårt att sitta kvar hela mandatperioden.

Hur det än går kommer vi få ett extraval under mandatperioden. Och det är inte partiernas fel, alla riksdagspartier sitter i en svår sits, den uppkomna situationen är inte deras fel utan felet är vårt. Svenska folket har helt enkelt röstat fel. Den västerländska demokratin är det bästa styrelseskick vi har, det betyder inte att den är perfekt, vilket vi nu har visat.



   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar