2018-09-15

SD och SD

går ihop för att slita sönder alliansen. Nu utspelas ett maktspel, där Stefan Löven vill förvägra Alliansen rätten att förhandla tillsammans, och Jimmie Åkesson lockar Moderaterna och KD. Från var sitt håll gör de sitt bästa att slita sönder mitten i svensk politik. Mikael Damberg sitter i TV lägger pannan i djupa veck och ser allvarlig ut "det inte är inte ett maktspel utan vi vill bara att folkets röster ska få ett utslag i regeringsbildningen". Fan tro't.
Hur som helst med den saken det vi ser är ett samarbete i praktiken mellan SD och SD (Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna). De gillar inte varann och de sliter åt var sitt håll, men lik förbannat stävar de mot samma mål, att splittra mitten. Jag tycker det är sorgligt och hoppas Alliansen kan hålla ihop. 
Om socialdemokraterna verkligen ville först och främst stoppa SD, skulle de försöka komma överens med Alliansen, det är något SD till varje pris vill undvika, men det ser ut som först och främst vill Socialdemokraterna behålla regeringsmakten om det sen gynnar SD så må det vara hänt.

Till slut är det lite skrämmande hur alla riksdagspartier är besatta av att förklara hur de förhåller sig till SD, det tyder på dåligt självförtroende. De borde vända på kuttingen tvinga SD att förhålla sig till de andra. Sparka ut VPK och SD åt var sitt håll och låt dem kivas med varandra och förhållas mot varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar