2018-09-09

Partiledardebatten

i SVT blev väldigt bra. Gott om tid för partiledarna att prata ut, (de är ju professionella snackpåsar, så det blev mycket sagt). Inga fördummade avbrott för att gissa de andras musiksmak eller svara på larviga frågor. Programledarna lyckades med den svåra uppgiften att hålla ordning på partiledargänget. Så mycket nytt blev inte sagt, utan det blir mer en fråga om vem som är TV-mässig och uppför sig bäst, i det perspektivet vann Ulf, Jan och Ebba. Ulf var kanske bäst energetisk och tydlig det gick fram att han ville regera Sverige, Jan lugn och bestämd, Ebba aggressiv på ett positivt sätt. Jonas och Jimmy var ovanligt slätstrukna. Stefan ser bortkommen ut i sådana här sammanhang, han gör inget vidare intryck.Annie och Isabella var som vanligt, vilket innebär att Annie placerade sig i mitten och Isabella i botten. Notera att jag bara recenserar uppförande och utstrålning inte åsikter de känner vi till leda, inte mycket nytt och inget som fick någon att byta parti.

"Alliansen tillsammans med SD vill sänka skatterna för de rika och försämra välfärden." Jag tror inte frasen sas en enda gång, det var lite förvånande.

Jonas har hittat en ny grupp att hetsa emot. Konsulterna, de är nu en legitim grupp tillsammans med de högavlönade, (risk)kapitalister, medelålders etniskt svenska män att hetsa emot. Vad Jimmy hetsar emot vet vi alla redan.

Stefan försökte få igång järnrörsdebatten med "SD är som ett knytnävsslag i solar plexus på arbetarklassen", men Jimmy parerade med "jag slåss inte mot någon" och så blev inget av det.

Idag kommer jag att gå och rösta som jag tänkt innan debatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar