2018-09-02

Energipolitik

I veckan gick SD ut med att de vill sänka bensinskatten, det var lite förvånande med tanke på hur skadliga de fossila drivmedlen är och att vi nu är mitt uppe i en högkonjunktur. Annars har SD en bra energipolitik.
För en tid sedan såg jag en energipolitisk debatt i TV, där SD deltagaren var vettigast. Margot Wallström däremot framstod däremot inte som påläst eller vettig, hennes främsta argument för att backa sina påstående var att hon varit med och skrivit under Paris-avtalet.
Paris-avtalet leder tyvärr inte till någon minskning av världens fossildrivmedels-produktion, som kan vara det största hotet mot livet på jorden sedan jättekometen slog ner och utrotade dinosaurierna. Än så länge måste vi koncentrera oss på att få stopp på ökningen av produktionen av kol, olja och gas. Att slå sig för bröstet och skryta med att ha signerat ett avtal som inte förpliktigar till mer än att kräva att vi i Sverige ska vara bättre än vad som föreskrivs i avtalet är inte vettigt, Sverige som redan är bäst i klassen.
SD har onekligen en poäng i att problemet med fossila drivmedel är globalt, inte nationellt. Vilket är lite ironiskt, med tanke på hur mycket de talar om de är nationalister.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar